Citati i izreke – Toma Zdravković

Toma Zdravković bio je srpski pjevač narodne muzike, kompozitor, plesnik i puno više od toga - jednom rječju BOEM. Rođen je 20. novembra 1938. godine u selu Pečenjevce kod Leskovca, a preminuo je 30. septembra 1991. godine u Beogradu.

Iza njega su ostale njegove tužne pjesme i film "Toma" iz 2021. godine koji je doživio veliku popularnost u regionu ali i u kinima širom svijeta. Film Toma je snimljen za tridesetogodišnjicu njegove smrti udruženim snagama Dragan Bjelogrlić, Željko Joksimović i Bane Obradović.

Na ovoj stranici možete pročitati neke od najoljih izreka i citata iz života Tome Zdravkovića, tu su i citati iz filma Toma.

Online stream film Toma

Premijeru filma možete trenutno pogledati u kinima. Online stream film Toma trenutno možete pogledati samo kao trailer na video servisu Youtube. Ukoliko tražite da pogledate piratsku nelegalnu kopiju ovog filma na internetu, nemojte to raditi zato što je nelegalno i kažnjivo. Također iz respekta prema Tomi i samom timu ljudi koji su napravili ovo remek djelo u čast legendarnog Tome molimo vas da odete u kino (bioskop) sa svojim najmilijima i uživate u ovom Filmu - nećete se pokajati!

Toma Zdravkovic - spomenik u Leskovcu

Na dvadesetogodišnjicu smrti u Gradskom parku u Leskovcu je otkriven njegov spomenik u prirodnoj veličini, a u selu Pečenjevce spomen ploca sa natpisom: „Dao sam vam svoju dušu...“

Leskovac Toma Spomenik

Odabrane izreke i citati

Pogledaj sve izreke i citate